Hasselt | straatinfo

overlast-vandalisme politie meldingen

Meerdere vernielingen opgelost door aanhoudingen

overlast / vandalisme

Op 8 juni zijn op de Karel Doormanstraat in Hasselt twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zwartsluis en een 15-jarige inwoonster van Hasselt aangehouden. De drie werden aangehouden voor de vernieling en het in brand steken van een personenauto aan de Hendrik van Viandenstraat in Hasselt eerder die nacht. Een getuige zag de jongens op een auto springen en een andere auto in brand steken en alarmeerde de politie.
Vernielingen auto s en ruiten panden Na de aanhouding van de verdachten bleek dat er in de directe omgeving van de autobrand meerdere auto's waren vernield. Zowel in de Hendrik van Viandenstraat als aan de nabij gelegen H.A.W. van de Vechtlaan. Ook kwam er gelijktijdig met de autobrandmelding een melding binnen bij de politie van vernieling cq. poging inbraak bij een school aan de burgemeester Malcorpslaan. Hier bleek een ruit te zijn ingegooid. Eerder die nacht werd ook melding gemaakt van vernieling van een ruit een pand aan de Sikkel. Overdag werden ook nog vernielde auto's gemeld aan de burgemeester Malcorpslaan te Hasselt. Negentien aangiftes In totaal zijn er bij de politie twee aangiftes binnen gekomen van vernieling ruit, n aangifte van brandstichting auto, 15 aangiftes van vernieling auto en n aangifte van vernieling van een rozenboog. De verdachten ontkenden in eerste instantie de vernielingen gepleegd te hebben, maar legden allen later toch een gedeeltelijke bekentenis af. Het 15-jarige meisje is heengezonden en inmiddels zijn de 15-jarige en 16-jarige jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de voorlopige hechtenis van de jongens onder voorwaarden geschorst. Het Openbaar Ministerie zal beslissen over de verdere afhandeling van de zaak.

Soortgelijke berichten

11 misdrijven opgelost na aanhoudingen
Purmerend

Aanhoudingen na serie vernielingen
Balk

Vier nieuwe aanhoudingen voor vernielingen
Borculo

negen aanhoudingen voor luilak
Heerhugowaard

Zeven aanhoudingen voor vernielingen
Renesse

Aanhoudingen na ingooien ramen Lombok
Utrecht

Aanhoudingen in onderzoek vernielingen Vrolijkheid
Zwolle

Twee aanhoudingen voor vernielingen wijk Zeswegen
Heerlen

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek bekerfinale
Rotterdam

Twee aanhoudingen na vernielingen in de stad
Groningen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio